Сторінки

четвер, 6 жовтня 2016 р.

Чому професія вчителя загубила свій шарм і духовність?

Це запитання, яке тривожить думки багатьох небайдужих до результатів своєї праці " Світ бідний на благородних людей і тому страждає",- стверджував видатний педагог Ш. Амонашвілі.
А дитина народилася для того , щоб стати благородною. Дехто з вас скаже, що мета занадто висока і нам самим інколи не вистачає благородства. Як же його виховати у дитині?
Так, учителі також люди.  У них також є бажання красиво відпочити, сучасно вдягтись, мати затишок і комфорт. І часто ось така незадоволеність веде до прояву не дуже позитивних емоцій  і дій. Добре б у особистому житті. А мова йде про вчительську роботу з дітьми.
Але справжній учитель  не може дратуватись, а навпаки, треба мати безмежне терпіння, спілкуючись з дитиною. Учитель має справу з чистими дитячими душами, тому мусить бути мудрим, розумним, здоровим і чесним. Так і у школі - наявність випадкових людей значно погіршує громадську думку про вчителів.
Китайська мудрість свідчить:" Якщо вчитель не живе так, як навчає, залиш його - це несправжній учитель".
Учитель змушений бути вище всіляких пліток та інтриг. І жити, і працювати так, щоб бути гідним тільки поваги та захоплення.
І... просто  горіти неосяжною любов'ю.

Немає коментарів:

Дописати коментар