Сторінки

четвер, 6 жовтня 2016 р.

Вітаймо зміни!

Веселе літо згасло. Осінь прийшла-різнобарвна, розмаїта. Пишна, золота й сонячна, а потім сумна, дощова, холодна. А ось і чарівний острівець тепла й сонячної погоди - бабине літо. У кожному куточку блищить сріблясте тонке мереживо павутини. Повільно кружляє в повітрі жовтогарячий листок . Горобина обвисла червоними гронами. Високо в небі роблять своє останнє прощальне коло журавлі. У такі дні на якусь мить душу покриває світлий смуток. Ми поринаємо в роздуми про сенс людського існування. А ще осінь власноруч заводить у школу тисячі школярів, щоб вони навчалися, розвивали свої творчі здібності, таланти, спілкувалися з друзями.
Час летить, а разом із ними - змінюється життя суспільства: переосмислюються стереотипи, з'являються нові тенденції, зокрема і в освіті. Розпочався новий навчальний рік. Яким він буде - покаже час. Адже напередодні сталися значні зміни для учнів початкових класів. Однією з найочікуваніших є затвердження оновлених розвантажених програм для початкової школи. А логічним продовженням  цих змін- затвердження оновлених Орієнтовних вимог до контролю та оцінювання навчальних досягнень учнів початкових класів, а також нових   Методичних рекомендацій до викладання навчальних предметів.
Ці зміни є першими кроками до реформування освіти. Маємо констатувати: наразі педагоги мають доволі полярні думки щодо цих кроків. Хтось розуміє, що зміни неминучі, і вітає їх, а хтось для власного комфорту ладен і далі тупцювати на місці. Та заради справедливості варто сказати: зазвичай будь - які зміни зустрічають опір, проте з часом усе стає на місце.
Загалом одностайно схвалили розвантаження й оновлення програм початкової школи батьки. Ті з них, що створювали всі умови для розвитку своєї дитини змалку, болюче переживали її розчарування від шкільного навчання.
Упевнена, що ви, як і я , серед тих, хто вітає зміни. Пам'ятайте: що довше йдете до успіху, то він ближчий.Тож бажаю вам йти вперед, ні на крок не відступаючи від поставленої мети!Будьте успішними у новому навчальному році

Немає коментарів:

Дописати коментар